PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

Stefański rezygnuje ze stanowiska prezesa Pol-Aqua

Autor: ISB
29-01-2009 14:41

Prezes Przedsiębiorstwa Robót Inżynieryjnych Pol-Aqua Marek Stefański złożył rezygnacji z pełnienia tej funkcji z dniem 31 stycznia 2009 roku, poinformowała spółka w czwartek.

"Do pełnienia funkcji prezesa zarządu P.R.I. Pol-Aqua z dniem 1 lutego 2009 roku powołano dotychczasowego członka zarządu spółki Piotra Chełkowskiego" - czytamy w komunikacie.
Piotr Chełkowski był do tej pory członkiem zarządu Pol-Aquy i jej dyrektorem pionu budownictwa ogólnego.

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami Marek Stefański ma wejść do rady nadzorczej Pol-Aquy.

Według raportu spółki za III kw. ub.r., Stefański jest największym akcjonariuszem Pol-Aqua z 44,64-proc. udziałem. w kapitale i ogólnej liczbie głosów na WZ.

Narastająco w I-III kw. 2008 roku grupa miała 35,07 mln zł zysku wobec 30,41 mln zł zysku rok wcześniej przy obrotach odpowiednio 831,97 mln zł wobec 450,09 mln zł.

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!