Prezes spółki Trion zrezygnował ze stanowiska

Autor: ISB
20-05-2010 10:47

Robert Fałkowski, prezes spółki Trion, producenta stolarki okiennej i drzwiowej złożył rezygnację z pełnienia tej funkcji z dniem 26 maja 2010 r., tj. z dniem zwołanego kolejnego posiedzenia rady nadzorczej.

"Powodem rezygnacji jest brak możliwości współpracy zarządu z przedstawicielami wiodących akcjonariuszy, co w kontekście konieczności podejmowania uchwał dotyczących dalszego istnienia spółki szkodzi prowadzeniu restrukturyzacji, nie sprzyja budowaniu długookresowej strategii oraz utrudnia realizację zamierzeń" - podano w komunikacie.
Spółka poinformowała, że trudny okres restrukturyzacji wciąż nie został zakończony, a w ocenie ustępującego prezesa kontynuacja planu zamknięcia nierentownych segmentów i drastycznego ograniczania kosztów pozwoli na kontynuowanie działalności.

"Robert Fałkowski w okresie, w którym piastował stanowisko ograniczył jej poziom zadłużenia, obniżył koszty, rozwiązał problem funkcjonowania w ramach grupy kapitałowej podmiotów zagranicznych" - podano także.

Spółka Trion miała 10,59 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w I kw. 2010 roku wobec 0,12 mln zł straty rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 15,23 mln zł wobec 21,83 mln zł rok wcześniej.